28.02.2017 10:16

Saints laten Van Dijk niet gaan in de zomer

Virgil van Dijk geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Burnley - Southampton (14-01-2017).
Virgil van Dijk geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Burnley - Southampton (14-01-2017).

Southampton is niet van plan om aankomende zomer mee te werken aan een transfer van Virgil van Dijk. De verdediger is momenteel geblesseerd, maar was bezig aan een ontzettend sterk seizoen in de Premier League.

Van Dijk, die in januari een serieuze enkelblessure opliep, vertrok in de zomer van 2015 van Celtic naar Southampton en wist zich in een korte periode te ontwikkelen tot één van de beste centrale verdedigers in de Premier League. De belangstelling voor Van Dijk is daarom toegenomen, maar de Nederlander hoeft niet te rekenen op een transfer naar een Europese topclub.

"We hebben net de transferperiode in januari achter de rug en we hebben het streven om deze groep bij elkaar te houden en verder te bouwen", aldus Ralph Krueger, voorzitter van Southampton, tegenover Sky Sports. Van Dijk verlengde in mei zijn contract tot medio 2022 bij Southampton. "Virgil heeft zich voor een lange periode aan ons verbonden en we zien hem dan ook niet op korte termijn vertrekken. Hij is onze aanvoerder en voorlopig blijft hij in het shirt van Southampton spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner