28.02.2017 12:05

Ook Bayern krijgt afwijzing van Van Bommel

Mark van Bommel is als analist aanwezig tijdens het Champions League-duel FC Bayern München - PSV (19-10-2016).
Mark van Bommel is als analist aanwezig tijdens het Champions League-duel FC Bayern München - PSV (19-10-2016).

Mark van Bommel heeft onlangs een aanbieding om aankomend seizoen aan de slag te gaan als trainer van Jong PSV afgeslagen en ook FC Bayern München hoeft op dit moment niet aan te kloppen bij de oud-speler van onder meer PSV, FC Barcelona en Bayern München.

Bayern München wil naar verluidt Van Bommel aanstellen als trainer van het tweede elftal, maar Van Bommel is nog niet toe aan een club. De voormalig middenvelder is momenteel overigens wel in Zuid-Duitsland. "Ik ben hier op vakantie", vertelt Van Bommel aan Bild. "We hebben wel gesproken, maar niet over die vacature. Dat is niet aan de orde. Ik sta open voor aanbiedingen, maar niet voor komend seizoen."

Van Bommel is op dit moment actief in de jeugdopleiding van PSV en daarnaast fungeert hij als assistent-trainer van zijn schoonvader Bert van Marwijk bij de nationale ploeg van Saoedi-Arabië. Van Bommel zou overigens niet de eerste Nederlandse trainer van Bayern München II zijn mits hij aangesteld zou worden. Erik ten Hag (momenteel trainer van FC Utrecht) en Andries Jonker (werd maandag gepresenteerd als trainer van VfL Wolfsburg) waren in het verleden hoofdcoach van het tweede elftal van de Duitse grootmacht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner