28.02.2017 22:19

Roda JC niet eens met indeling categorie 1

De fans van Roda JC geheel gekleed in carnavalsoutfit tijdens het brengen van een bezoek aan de wedstrijd Heerenveen - Roda JC.
De fans van Roda JC geheel gekleed in carnavalsoutfit tijdens het brengen van een bezoek aan de wedstrijd Heerenveen - Roda JC.

Roda JC Kerkrade is van mening dat het door de KNVB onterecht is ingedeeld in de onveilige categorie 1. De Eredivisie-club heeft een andere interpretatie dan de voetbalbond van de eigen jaarcijfers over het seizoen 2015/2016.

"De KNVB wijkt hiermee af van de door Roda JC en haar accountant opgestelde respectievelijk goedgekeurde cijfers. De visie van de KNVB wijkt naar de mening van Roda JC af van de wettelijke bepalingen van toepassing op jaarrekeningen en bevat een fundamentele foutieve gedachte", valt te lezen op de website van Roda JC.

"Het beroep van Roda JC heeft de KNVB helaas niet op andere gedachten kunnen brengen. Roda JC heeft daarnaast aan de orde gesteld, dat de verwerking van met name de personeelskosten door de verschillende clubs niet uniform plaatsvindt, waardoor het gedoogbeleid van de KNVB tot verschillende uitkomsten leidt."

Roda JC beraadt zich om verdere stappen te nemen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner