01.03.2017 11:33

Bakker optimistisch voor bekerduel bij AZ

SC Cambuur reist donderdag af naar Alkmaar voor de halve finale van de KNVB-beker tegen AZ. Cambuur-middenvelder Erik Bakker ziet deze grote wedstrijd met optimisme tegemoet.

Met de wetenschap dat de Friezen eerder dit toernooi al verantwoordelijk waren voor het elimineren van Ajax en later nog uit van FC Utrecht wist te winnen, ziet Bakker geen enkele reden voor pessimisme. "Natuurlijk is AZ favoriet. Ze staan vijfde in de Eredivisie en spelen thuis. Toch is het vertrouwen groot, ook omdat we ook uit van Utrecht wonnen en die ploeg is ongeveer vergelijkbaar. Ook hebben we Ajax uitgeschakeld", klinkt het van de middenvelder die al bijna zes jaar in Leeuwarden voetbalt.

Om voor het eerst in de clubgeschiedenis de eindstrijd in De Kuip te bereiken heeft de ploeg zowel maandag als dinsdag besloten getraind. De roemruchte clubgeschiedenis van de blauwgelen laat sowieso weinig ruimte voor bekersucces, want zelfs het spelen van de halve finale is al een primeur. AZ daarentegen won in 2013 nog de beker. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner