01.03.2017 19:10

Hiddink: "Geen contact met Leicester City"

Guus Hiddink is vooralsnog niet in beeld om tijdelijk trainer te worden bij Leicester City. De Nederlander is gewend om 'in te vallen' als een trainer tijdens een seizoen wordt ontslagen, maar hij had geen contact met de regerend landskampioen.

Hiddink kwam twee keer midden in een seizoen aan het roer te staan bij Chelsea, waar hij het vorige seizoen afmaakte als trainer. Leicester City ontsloeg onlangs Claudio Ranieri, maar Hiddink is niet benaderd om de komende zes maanden aan het roer te staan bij de Foxes. "Ik heb geen contact gehad met Leicester."

Inmiddels staat assistent Craig Shakespeare voor de groep van Leicester City. Een verstandige beslissing, zo stelt Hiddink in gesprek met De Telegraaf. "Ik denk dat Leicester het heel goed heeft gedaan door na het ontslag van Ranieri door te gaan met de assistent-trainer. Want dan krijg je direct een reactie van de spelers. Dat hebben ze bewezen tegen Liverpool (3-1 zege, red.)."

De zeventigjarige Hiddink staat momenteel zonder club, maar sluit een terugkeer in de voetballerij niet uit. "Ik heb nog zo veel liefde voor voetbal dat ik het niet uitsluit. Ik ga niet meer voor meerdere jaren naar een club toe, maar ik vind het nog heerlijk om met jonge mensen bezig te zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner