01.03.2017 19:40

SL Benfica verlengt met Braziliaans topscorer

Jonas voetbalt ook de komende seizoenen in Portugal. De Braziliaanse aanvaller verlengde woensdag zijn contract bij SL Benfica tot medio 2019. De 32-jarige spits kan geweldige statistieken overleggen sinds zijn komst naar de Primeira Liga.

De rechtspoot speelde lang in eigen land, Valencia CF haalde hem in 2011 naar Europa toe. Na drie seizoenen en een handjevol doelpunten pikte SL Benfica hem op. Sindsdien groeide hij uit tot een absolute goaltjesdief, met als hoogtepunt de 32 doelpunten die hij maakte in de Portugese competitie vorig seizoen. 

Hij werd door zijn goals twee keer achter elkaar verkozen tot beste voetballer in Portugal, terwijl hij in januari van dit jaar ook een persoonlijke mijlpaal bereikte. Hij werd Braziliaans topscorer van SL Benfica door zijn 72e doelpunt in dienst van zijn werkgever te maken.

SL Benfica staat momenteel in de achtste finales van de Champions League, waarin een grote stap werd gezet richting de volgende ronde. Borussia Dortmund werd in eigen huis met 1-0 verslagen. In de competitie staat SL Benfica eerste, alhoewel de voorsprong op FC Porto maar één punt bedraagt. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner