02.03.2017 15:19

Ronald de Boer: "Frank kreeg te weinig tijd"

Internazionale-trainer Frank de Boer geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Inter - Bologna (25-09-2016).
Internazionale-trainer Frank de Boer geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Inter - Bologna (25-09-2016).

Na veertien officiële wedstrijden werd Frank de Boer al ontslagen bij Inter Milan. Zijn broer Ronald vindt dat hij te weinig tijd kreeg van het bestuur, aangezien Frank voor ingrijpende veranderingen wilde zorgen.

Frank de Boer verloor de helft van zijn wedstrijden, waarna zijn avontuur in Milaan ten einde kwam. Ronald de Boer vindt de handelswijze van Inter niet eerlijk. "Ze (De Boer, Orlando Trustfull en Michel Kreek, red.) hadden een ander idee van voetbal, meer attractief. Maar je kan niet beginnen zonder 'ups and downs'. Als je naar een andere speelstijl gaat, duurt dat natuurlijk een tijdje. Alex Ferguson had het ook jaren moeilijk", aldus Ronald de Boer tegen Sport 360.

"Inter is een goede ploeg, maar voor zijn filosofie heb je tijd nodig. Als de resultaten niet goed zijn, wordt het bestuur ongeduldig. Het lijkt wel of er meerdere kapiteins op het schip zijn. Er is te veel invloed van buitenaf en Frank had een groep van 29 spelers, wat er veel te veel zijn."

Onder opvolger Stefano Pioli vond Inter weer de weg naar boven. De ploeg won onlangs zeven competitiewedstrijden op rij en maakte een spurt naar de bovenste plaatsen. Inmiddels staat de ploeg zesde, toen De Boer werd ontslagen stond de ploeg twaalfde op de ranglijst.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner