02.03.2017 19:47

AZ zonder Weghorst op jacht naar bekerfinale

Wout Weghorst zit op de bank bij AZ in de halve finale van de beker tegen SC Cambuur. John van den Brom heeft ervoor geopteerd om tegen de Friezen met Fred Friday in de spits te beginnen.

Het is de meest in het oog springende wijziging bij de Alkmaarders, maar er zijn meerdere nieuwe namen ten opzichte van de teleurstellende vertoning tegen PEC Zwolle van afgelopen zondag. Mattias Johansson keert terug als rechtsback, terwijl Mats Seuntjens op het middenveld weer de voorkeur krijgt boven Guus Til. In de voorste linie is naast Fred Friday ook Alireza Jahanbakhsh van de bank naar de startploeg overgeheveld.

Tevens heeft AZ Ron Vlaar weer terug bij de selectie, maar de ervaren stopper moet vanaf de bank beginnen. Bij Cambuur is er een wijziging te vinden ten opzichte van de ruime overwinning op MVV van afgelopen vrijdag. Trainer Sipke Hulshoff heeft gekozen om Delvechio Blackson op het middenveld te posteren. Dit gaat ten koste van aanvaller Tarik Tissoudali. Van de laatste vijftien thuisduels in de beker won AZ er dertien, waarmee het voor de vijfde keer in zes seizoenen de halve finale bereikte. Gaat Cambuur, voor het eert bij de laatste vier, die reeks stoppen?

Over een uur de aftrap onder leiding van Kevin Blom, de wedstrijd is LIVE te volgen op Voetbal.com. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner