02.03.2017 22:47

Videoscheidsrechter slaat weer toe in de beker

Het uitvak in het AFAS Stadion zit goed vol met SC Cambuur-supporters, die hun ploeg steunen in de halve finale van de beker. (02-03-2017)
Het uitvak in het AFAS Stadion zit goed vol met SC Cambuur-supporters, die hun ploeg steunen in de halve finale van de beker. (02-03-2017)

De technologische ontwikkelingen in het voetbal hebben een arbitrale blunder voorkomen op een cruciaal moment in het bekerduel AZ - SC Cambuur. De thuisploeg dacht vlak voor het einde van de wedstrijd te scoren.

Negentig minuten lang werd er niet gescoord in het AFAS Stadion, totdat Stijn Wuytens drie minuten in de blessuretijd raak kopte. Het stadion ontplofte en de spelers vierden feest, maar scheidsrechter Kevin Blom liet direct weten dat hij de videoscheidsrechter raad ging plegen. Er was tumult ontstaan vlak voor het doelpunt.

In de halve finale wordt gewerkt met een videoscheidsrechter, ditmaal was het Dennis Higler die plaatsnam in Hilversum om de arbiter op het veld te assisteren. Higler vertolkte een meer dan belangrijke rol, aangezien hij een overtreding op doelman Leonard Nienhuis vlak voor het doelpunt wél waarnam.

Levi García sprong tegen de SC Cambuur-goalie op, waardoor hij een voorzet niet kon klemmen. AZ hield balbezit en uit de daaropvolgende voorzet kopte Wuytens raak. Het leverde een explosie van vreugde op in Noord-Holland, maar na raadplegen van de videoscheidsrechter, wat nog geen minuut duurde, werd de goal afgekeurd.

Zodoende ging de wedstrijd alsnog de verlenging in. Op het moment van schrijven is er nog steeds niet gescoord. Het is overigens de tweede keer dat een videoscheidsrechter invloed heeft op een duel in de beker. Eerder in het toernooi stonden Ajax en Willem II tegenover elkaar, Anouar Kali kreeg toen een gele kaart, maar na ingrijpen van de videoref werd die kaart omgezet in een directe rode.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner