03.03.2017 10:00

De 5 ploegen waar Ronaldo graag tegen speelt

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week de tegenstanders waartegen Ronaldo het vaakst scoorde.

1: Sevilla FC > > 23 goals in 16 wedstrijden
Maar liefst vijf keer maakte de Europees kampioen een hattrick tegen de ploeg uit Zuid-Spanje. De eerste keer dat hij dat deed, was bovendien een vierklapper. In mei 2011 zegevierde Real Madrid in het Ramón Sánchez Pizjuán met 2-6. Tijdens de laatste confrontatie met Sevilla scoorde Ronaldo ook, op 15 januari van dit jaar. Overigens wist De Koninklijke dat duel niet te winnen, want het eindigde in 2-1 voor Sevilla. Gemiddeld scoort hij meer dan één goal per wedstrijd, al neemt Ronaldo dat niet letterlijk. In vijf van de zestien wedstrijden tegen Sevilla scoorde hij namelijk niet.

2: Getafe CF > > 20 goals in 12 wedstrijden
Het scheelt twee wedstrijden of de aanvaller had een moyenne van twee goals per wedstrijd tegen Getafe. Doordat die ploeg vorig seizoen negentiende eindigde, degradeerde het naar de Segunda División. Helaas voor Ronaldo dus geen dubbele confrontatie tegen Getafe in het huidige jaargang. Ook tegen de ploeg uit de voorstad van Madrid maakte de vedette meermaals een hattrick, drie keer in totaal. De laatste keer was in mei 2015, toen Real Madrid met 7-3 wist te winnen. Ronaldo scoorde zijn treffers in een tijdsbestek van 22 minuten.

3: Celta de Vigo > > 18 goals in 11 wedstrijden
De club uit Galicië speelt niet graag tegen Ronaldo. De superster van Real Madrid scoorde namelijk in slechts twee wedstrijden niet tegen Celta de Vigo. Drie keer scoorde Ronaldo een hattrick, waarbij hij er zelfs één keer een kwartet van wist te maken. Dat deed de oud-speler van onder meer Manchester United in maart 2016. Celta de Vigo werd destijds opgerold met 7-1.

4: Atlético Madrid > > 18 goals in 26 wedstrijden
Net als tegen Celta de Vigo scoorde Ronaldo 18 goals, maar tegen Celta had de Portugees daar 15 wedstrijden minder voor nodig. Uit deze top vijf is Atlético de enige ploeg waartegen Ronaldo gemiddeld niet meer dan één goal per wedstrijd scoort. Dat heeft zonder meer te maken met de vechtmachine van de Argentijnse coach Diego Simeone. In de laatste confrontatie met de stadsgenoot werd het 0-3 in het legendarische Vicente Calderón. Met jawel, drie treffers van Ronaldo. Tijdens de Champions League-finale van vorig seizoen scoorde Ronaldo niet binnen 120 minuten, maar wel maakte hij de beslissende penalty.

5: Athletic Bilbao > > 16 goals in 15 wedstrijden
Ook tegen FC Barcelona heeft de Portugees zestien keer gescoord, maar tegen de Catalanen speelde Ronaldo 29 duels. Tegen Athletic Bilbao had hij bijna aan de helft minder genoeg om tot hetzelfde aantal treffers te komen. Ook tegen de Basken scoorde Ronaldo meerdere keren een hattrick. De eerste keer dat hij dat deed, is alweer zeven jaar geleden. De vleugelaanvaller scoorde zijn drie doelpunten in het 5-1 gewonnen duel.