03.03.2017 10:50

Barto treurt: "Ik blijf dit altijd bij me houden"

Martijn Barto treurt na zijn beslissende strafschop. De aanvaller van SC Cambuur zag zijn inzet gekeerd door Tim Krul. (02-03-2017)
Martijn Barto treurt na zijn beslissende strafschop. De aanvaller van SC Cambuur zag zijn inzet gekeerd door Tim Krul. (02-03-2017)

Martijn Barto zag zijn beslissende strafschop gekeerd worden door AZ-doelman Tim Krul. Niet SC Cambuur maar AZ plaatste zich daardoor voor de finale van de KNVB beker. Dat Barto daardoor de schlemiel is, komt hard aan bij de aanvaller.

Ondanks dat Krul de strafschop keerde, was hij volledig gefocust bij het nemen van de penalty. "Ik deed alles wat ik me had voorgenomen: laag en hard in de hoek", meende Barto vlak na het duel in gesprek met Voetbal Inside. "Maar de strafschop was niet hard genoeg. Kloten en doodzonde, want dit had hartstikke mooi kunnen zijn."

De 32-jarige speler van SC Cambuur vreest dat hij dit moment niet snel gaat vergeten. "Ik blijf dit altijd bij me houden. Hier kun je je hele leven over praten, maar daar praat ik liever nooit meer over. Iedereen wilde naar De Kuip en dat is niet gelukt. Voor mij zit er waarschijnlijk geen volgende keer meer in, maar ik hoop dat de jongens het nog een keer halen."

Dat het tot strafschoppen uitdraaide, kwam door het werk van de videoscheidsrechter. Op basis van beelden werd namelijk een goal van AZ afgekeurd. Een goede en juiste beslissing volgens Barto. "Ik zag wat de scheidsrechter ook zag. Leonard Nienhuis werd binnen de vijf meter aangevallen. Je moet een beetje geluk hebben dat dit teruggedraaid wordt. Dat hadden we, maar in de penaltyreeks hadden we dat geluk niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner