03.03.2017 11:34

Bony baalt van bijrol: "Ik wil de reden weten"

Àngel Rangel (l.) probeert Wilfried Bony (r.) te stoppen. (31-10-2016)
Àngel Rangel (l.) probeert Wilfried Bony (r.) te stoppen. (31-10-2016)

Wilfried Bony kwijnt weg op de bank bij Stoke City. Daar begrijpt de Ivoriaanse aanvaller zelf helemaal niets van. Het frustreert de spits, helemaal omdat hij een lucratieve aanbieding naar China aan zich voorbij liet gaan.

"Mijn zaakwaarnemer vertelde me dat er een aanbieding was, maar die heb ik geweigerd. Ik wil in Engeland blijven en laten zien dat het niet over is met me", zijn de veerkrachtige woorden van de oud-speler van Vitesse in gesprek met de BBC. Doordat Bony deelnam aan de Afrika Cup eind 2016 voor het laatst in actie namens The Potters.

Een verklaring voor zijn vertrek naar de bank bij de nummer tien van de Premier League heeft hij niet. "Als je hoort dat alles in orde is en dan niet speelt… Dat is gek. Ik wil weten wat de reden is. De coach heeft gezegd dat ik erg goed train en er met mijn houding ook niets mis is. Het slaat nergens op. Het is pijnlijk." Trainer Mark Hughes kiest momenteel vaker voor Peter Crouch of winteraankoop Saido Berahino. 

"Wilfried heeft gewoon een beetje pech. Hij begon hier goed met tien of elf doelpunten, maar heeft uiteindelijk niet zoveel gescoord als dat hij hoopte", stelt de oefenmeester van Stoke City. "Toen hij naar de strijd om de Afrika Cup ging, nam Peter Crouch zijn plek over en dat deed hij met verve. Bovendien kochten we Berahino. Wilfried heeft het nu zwaar, maar hij krijgt echt nog wel kansen." 

De laatste negen wedstrijden werd de spitspositie ingevuld door de boomlange Crouch. Als Stoke City het zaterdagmiddag opneemt tegen Middlesbrough, zal de Engelsman zeer waarschijnlijk weer in de punt van de aanval staan. Voor Bony lijkt een basisplaats een moeilijk verhaal, want de Ivoriaan ontbrak bij de laatste twee duels in de Premier League zelfs in de wedstrijdselectie. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner