03.03.2017 18:01

Uitblinker Ederson opgeroepen voor Seleção

De prestaties van doelman Ederson van Benfica zijn niet onopgemerkt gebleven. Bondscoach Tite van Brazilië selecteerde de keeper voor het eerst voor het Braziliaanse voetbalelftal. Ederson had half februari een groot aandeel in de zege van 1-0 van Benfica op Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League.

Brazilië speelt donderdag 23 maart de WK-kwalificatiewedstrijd uit tegen Uruguay, en vijf dagen later is Paraguay in Sao Paulo de opponent. De Braziliaanse voetballers zijn hard op weg naar een ticket voor de mondiale titelstrijd in 2018. Met 27 punten uit twaalf duels is de vijfvoudig wereldkampioen koploper in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. Uruguay volgt op vier punten. De eerste vier van de tien landen zijn zeker van deelname aan het WK in Rusland.

Naast Ederson zijn ook de namen van Diego (middenvelder van Flamengo) en Diego Souza (aanvaller van Sport Club do Recife) opvallend in de selectie van de succesvolle Tite. Brazilië mist Gabriel Jesus van Manchester City wegens een blessure.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner