03.03.2017 21:55

Invallers zorgen voor spektakel in Heerenveen

SC Heerenveen en Go Ahead Eagles hebben vrijdagavond de punten gedeeld in een spectaculair duel. De Friese thuisploeg kwam terug na een achterstand, maar moest vlak voor tijd een nieuwe tegenslag incasseren na een fout van de jarige Erwin Mulder: 2-2.

Met Jerry St. Juste en Pelle van Amersfoort terug na een schorsing startte Heerenveen slordig tegen Go Ahead. Na een moeizame openingsfase was de eerste kans voor Van Amersfoort. Na een subliem steekpassje van Real Madrid-huurling Martin Ødegaard raakte de middenvelder van dichtbij de paal. Aan de andere kant werd Jarchinio Antonia gevaarlijk na een snelle uitbraak. De jarige Erwin Mulder verkleinde echter goed zijn doel om de inzet te keren.

Het duel was los, maar Heerenveen kon niet echt een overwicht creëren. De bezoekers uit Deventer bleven loeren op de counter en werden succesvol na ruim een half uur. Sander Fischer zag de ruimte achter de Friese defensie voor Sam Hendriks en bediende de spits met een balletje op maat. Hendriks raakte in eerste instantie het lichaam van Mulder, maar kon in de rebound alsnog het doel treffen: 0-1. Een tegenvallend Heerenveen moest aan de bak en kreeg bij het rustsignaal een fluitconcert van het eigen publiek.

De Friezen werden vlak na rust bijna geholpen door Antonia. Reza Ghoochannejhad kon echter niet profiteren van een veel te korte terugspeelbal. Andermaal lag namelijk de uitblinkende Theo Zwarthoed in de weg. Coach Jurgen Streppel uitte zijn onvrede door vlak na rust Younes Namli, Henk Veerman en Luciano Slagveer te brengen in plaats van Lucas Bijker, Van Amersfoort en Arber Zeneli. De Friezen kozen zo voor volledig bestorming van het vijandelijke doel.

Targetman Veerman maakte het al snel waar. De lange spits bleef sterk op de been tussen enkele Go Ahead-verdedigers in het strafschopgebied en rammelde de bal hoog en hard achter Zwarthoed: 1-1. Het was nu erop en erover voor Heerenveen. Vijf minuten later was een andere invaller aan de beurt. Slagveer kwam achter de verdediging uit en anticipeerde goed op een geweldige steekpass van Ødegaard. De aanraking met de punt van de schoen was voldoende om de bal richting de verre hoek te sturen: 2-1.

De overwinning leek Heerenveen niet meer te kunnen ontglippen. Vlak voor tijd lieten echter de invallers van Go Ahead zich zien. Een voorzet van Sébastien Locigno werd gemist door de uitkomende Mulder. Hierdoor kon Leon de Kogel de bal met een halve volley in het lege doel werken: 2-2. Zo glipte de driepunter, ondanks een betere tweede helft, alsnog door de vingers van Heerenveen. Go Ahead boekt zodoende een knap punt in een wedstrijd bepaald door invallers.

Door: Koen Larmit 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner