03.03.2017 22:12

Puntverlies subtoppers, De Graafschap wint

James Horsfield baalt, want zijn NAC Breda staat op een 1-0 achterstand tegen De Graafschap. (03-03-2017)
James Horsfield baalt, want zijn NAC Breda staat op een 1-0 achterstand tegen De Graafschap. (03-03-2017)

De Graafschap heeft de smaak te pakken. Na overwinningen tegen SC Telstar en FC Dordrecht waren De Superboeren vrijdagavond met 2-1 te sterk voor NAC Breda. Naast NAC Breda leden ook subtoppers FC Volendam en MVV Maastricht duur puntenverlies.

In Doetinchem opende Piotr Parzyszek na een halfuur spelen de score. De spits maakte alweer zijn negentiende doelpunt van het seizoen. Daarmee heeft hij nog wel negen goals minder gescoord dan de topscorer van de competitie: Tom Boere van FC Oss. Invaller Daryl van Mieghem besliste de wedstrijd door vlak voor tijd de 2-0 te maken. De 2-1 van Jari Oosterwijk kwam te laat voor de Parel van het Zuiden.

NAC Breda was niet de enige subtopper die vrijdagavond punten liet liggen. FC Volendam kwam voor eigen publiek niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger FC Dordrecht. MVV kwam niet verder dan een 2-2 remise tegen Almere City, dat het aardig blijft doen in de Jupiler League.

Jong Ajax had een makkelijke avond op bezoek bij FC Oss en won met 0-3 door doelpunten van Abdelhak Nouri, Mateo Cassierra en Kenny Tete. De beloften van PSV bleef op 0-0 steken tegen Fortuna Sittard.

Alle uitslagen

FC Den Bosch - SC Telstar 4-2
Fortuna Sittard - Jong PSV 0-0
FC Den Bosch - FC Emmen 1-1
FC Oss - Jong Ajax 0-3
MVV Maastricht - Almere City 2-2
FC Volendam - FC Dordrecht 1-1
RKC Waalwijk - Helmond Sport 5-2
De Graafschap - NAC Breda 2-1

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner