04.03.2017 15:04

Zaza: "Ik zal mijn penalty nooit vergeten"

Op het EK2016 in Frankrijk kreeg Simone Zaza de hele voetbalwereld over zich heen. De Italiaan miste in de kwartfinale tegen Duitsland zijn strafschop, na een rare aanloop. Zaza kampt nog altijd met de gevolgen van die misser.

Zaza kwam in de kwartfinale tussen Duitsland en Italië in de verlenging binnen de lijnen, bij een 1-1 stand. Strafschoppen moesten uitmaken wie naar de halve finales mocht en dat werd Duitsland, mede door deze misser van Zaza:

"Ik zal mijn strafschop nooit vergeten, dat is onmogelijk. Het was een enorme klap. Ik had het er een hele tijd heel moeilijk mee en had niet de kracht om eroverheen te komen", aldus de 25-jarige Italiaan in de Spaanse krant Marca. Na het EK ging de spits van Juventus naar West Ham United, maar dat werd geen succes. Inmiddels komt hij bij Valencia weer meer aan spelen toe. "Ik had nooit problemen die invloed op me hadden, maar dit was anders. Nu is het weer allemaal anders. Hier (bij Valencia, red.) voel ik dat de fans me respecteren en dat is belangrijk voor mij."

Het gaat in de Primera Divisiòn weer beter met Zaza. Sinds zijn winterse transfer speelde hij al acht wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde. "Ik weet dat ik geen Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Marco van Basten of Diego Maradona ben, maar ik ben wel een goede speler. Als ik speel, geef ik altijd alles."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner