04.03.2017 15:30

Man Utd niet langs Bournemouth in gevecht

Manchester United heeft in eigen huis heel duur puntenverlies geleden. De ploeg speelde de gehele tweede helft met een man meer tegen AFC Bournemouth, maar kon het verschil niet maken: 1-1.

Door de ontmoeting tussen concurrenten Liverpool en Arsenal later op de zaterdag, kon United hele goed zaken doen met een driepunter. De ploeg van manager José Mourinho schoot dan ook uit de startblokken en probeerde een snel openingsdoelpunt te forceren. De voorsprong voor Manchester kon dan ook niet uitblijven en die viel na 23 minuten. Marcus Rojo promoveerde een mislukt schot van Antonio Valencia tot doelpunt.

Na de goal nam United flink gas terug en kon Bournemouth ook meevoetballen. De gelijkmaker kwam wel uit de lucht vallen. Phil Jones maakte een domme overtreding in het strafschopgebied, waarna Joshua King vijf minuten voor rust de gelijkmaker op het scorebord zette.

Vlak voor rust ontspoorde de wedstrijd volledig. Tyrone Mings ging op het hoofd van Zlatan Ibrahimović staan, die aasde op wraak. Met een ziedende elleboogstoot vereffende de Zweedse spits de rekening. Beide spelers mochten blijven staan, maar Andrew Surman moest wel het veld verlaten in alle commotie. Na een licht duwtje op Zlatan kreeg hij zijn tweede gele kaart.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Bournemouth, dat zich met tien man ingroef op eigen helft. Dé kans van de wedstrijd kwam voor Zlatan, die vanaf elf meter aan mocht leggen. Zijn inzet werd echter gekeerd door de absolute uitblinker van de middag, doelman Artur Boruc. Ook in de tumultueuze slotfase viel de winnende treffer niet, waardoor United hele dure punten laat liggen in de jacht op een Champions League-ticket.