04.03.2017 16:19

Mings ontkent bewuste actie op Ibrahimović

Het gaat er hard aan toe bij de duels tussen Tyrone Mings (l.) en Zlatan Ibrahimović (r.). (04-03-2017)
Het gaat er hard aan toe bij de duels tussen Tyrone Mings (l.) en Zlatan Ibrahimović (r.). (04-03-2017)

Bij de wedstrijd tussen Manchester United en AFC Bournemouth (1-1) ging het er zaterdagmiddag hard aan toe. Tyrone Mings ging op het hoofd van Zlatan Ibrahimović staan, die even later zijn gram haalde met een elleboogstoot.

Beide spelers kwamen ervan af met een waarschuwing, maar mogelijk gaat de FA zich nog over de incidenten buigen. Mings ging na afloop voor de camera van Sky Sports in op de vraag of er opzet in het spel was. "Nee, absoluut niet. Ik zou dat nooit doen, dat hoort niet bij mijn spel. Hard en eerlijk, dat is hoe ik wil spelen."

Mings was na afloop niet echt onder de indruk van de spijkerharde duels met de Zweedse spits, die het gehele duel aanhielden. "Zlatan is een fysieke speler. Dat wist ik van tevoren en dat was hoe het de hele dag ging." Door de harde duels met zijn directe tegenstander had Mings wel het gevoel elk moment een nieuwe aanslag te verduren te krijgen. "Ik had dat gevoel de hele wedstrijd. Het is een goede, fysieke speler en het was een mooie strijd de gehele wedstrijd."

Aanvoerder van Manchester United, Wayne Rooney, stond er met zijn neus bovenop. Mede door zijn bemiddeling werd de wraakactie van Ibrahimović niet bestraft. "Ik denk niet dat de scheidsrechter gezien heeft dat Mings op zijn hoofd stampte. Dat is fout in voetbal. Iedereen houdt van tackles in de wedstrijd, maar voor op iemands hoofd staan is geen ruimte."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner