04.03.2017 18:34

SSC Napoli bezorgde AS Roma voor het eerst in 24 wedstrijden in de Serie A weer een thuisnederlaag. Dat had de ploeg niet in de minste plaats te danken aan Pepe Reina. De Spaanse doelman had in blessuretijd een fenomenale redding in huis.

Een schot van een AS Roma-speler werd vlak voor de neus van de Spanjaard aangeraakt door Kalidou Koulibaly. Daardoor stond Reina op het verkeerde been, maar vliegensvlug wist hij te herstellen. Met een katachtige reflex tikte hij de bal met een uiterste krachtsinspanning tegen de lat. Ook in de rebound was hij scherp voordat een speler van AS Roma van dichtbij kon binnenschieten.

De redding kwam precies op het goede moment voor Napoli. Nadat Dries Mertens de ploeg van Maurizio Sarri op 0-2 had geschoten, maakte Kevin Strootman een paar minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Door de redding van Reina wist Napoli te winnen in plaats van dat het met een gelijkspel van het veld stapte.