06.03.2017 21:25

Update: Blessure Martins Indi valt erg mee

Bruno Martins Indi is zaterdag geblesseerd uitgevallen in de thuiswedstrijd van Stoke City tegen Middlesbrough (2-0). De verdediger strompelde in de slotfase van het veld. Hij werd vervangen door Ibrahim Afellay.

Trainer Mark Hughes kon na de wedstrijd nog niet veel vertellen over de blessure van Martins Indi. "Laten we hopen dat het meevalt", zei hij. Het uitvallen van Martins Indi had geen negatieve weerslag op het spel van Stoke City, want door twee treffers van Marko Arnautović wisten The Potters te winnen.

De blessure is voor Danny Blind vervelend nieuws, want de keuzeheer van het Nederlands elftal moet in de aankomende week zijn selectie bekendmaken. Oranje speelt namelijk op 25 maart de belangrijke kwalificatiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap van 2018. Bij Bulgarije moet Nederland zien te winnen om in het spoor te blijven van koploper Frankrijk. De achterstand in Groep A bedraagt drie punten.

Update: 06-03-2017: 21:25:

Het lijkt erop dat Bruno Martins Indi snel weer inzetbaar is voor Stoke City en dus ook het Nederlands elftal. De mandekker viel afgelopen weekend uit met een knieblessure, maar de kwetsuur lijkt mee te vallen.

Dit bevestigt trainer Mark Hughes maandag op de persconferentie voor het duel met Manchester City, dat woensdagavond wordt afgewerkt. De knieblessure zorgt er waarschijnlijk wel voor dat Martins Indi het duel met de grootmacht in Engeland moet missen, maar buiten dat om komen er geen wedstrijden in gevaar.

Dit is goed nieuws voor bondscoach Danny Blind, die eerder op de maandag te horen kreeg dat Jeffrey Bruma hoogstwaarschijnlijk de interlands van Oranje eind maart moet missen. Virgil van Dijk lijkt de interlands met Bulgarije en Italië ook al niet te halen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner