04.03.2017 21:19

Van de Looi boos: "Daar word je doodziek van"

Guus Joppen (r.) stuit op Jeroen van der Lely (m.). (04-03-2017)
Guus Joppen (r.) stuit op Jeroen van der Lely (m.). (04-03-2017)

Erwin van de Looi had in een donderpreek in huis voor Willem II. De Tilburgers speelden in de eerste helft tegen FC Twente (2-1 verlies) een gezapige wedstrijd en dat kon de oefenmeester niet bekoren. 

"We hebben ook gezegd dat je duels moet aangaan met het mes tussen de tanden. Daar begint alles mee", stelt de trainer vlak na de wedstrijd in gesprek met FOX Sports. "Wat wij hebben laten zien is ver beneden ons kunnen. Daar word je doodziek van." Darryl Lachman maakte na een klein half uur een eigen doelpunt, terwijl Enes Ünal vlak voor rust de score verdubbelde naar 2-0. 

Zijn woorden tijdens de theepauze hadden effect, want na de onderbreking kwam Willem II beter voor de dag. "Ik zei dat we veel meer in de diepte moesten spelen. Wij speelden vooral kort, Twente zette druk met Mokotjo en Klich. Ze namen best wel veel risico. Er lag zo veel ruimte om in de diepte iets te doen. Dat hebben we aangegeven." Twintig minuten voor tijd wist Jordy Croux nog te scoren namens de Tilburgers, maar verder dan één treffer kwam de ploeg niet.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner