05.03.2017 21:00

Koeman: "Een punt was niet eerlijk geweest"

Ronald Koeman ging met Everton onderuit bij Tottenham Hotspur (3-2). De wedstrijd werd pas in de slotminuten beslist, waardoor Everton lang mocht hopen op een punt. Dat was echter teveel van het goede, vond ook Koeman.

"We deden alles om een goed resultaat te halen, maar de Spurs was het beste team. Het was een moeilijk wedstrijd, want zij waren heel goed. We vochten tot de laatste seconde, maar maakten ook veel fouten. Op dit niveau moet het beter", analyseert de manager voor de camera van Sky Sports.

Op White Hard Lane leed Everton de eerste nederlaag van 2017. Een goede serie kwam ten einde. "We weten de kwaliteit van Tottenham in eigen huis. In de counter kregen we een paar goede mogelijkheden, maar we misten de kalmte. Tot de laatste seconde maakten we kans op een punt. Dat was niet eerlijk geweest, maar zo is voetbal."

Collega-trainer Mauricio Pochettino vond ook dat zijn ploeg het meeste recht had op de zege. "We verdienden de overwinning. We speelden heel goed. De eerste helft was fantastisch en daarna controleerden we de wedstrijd. We speelden in een hoog tempo met een hoog niveau. Misschien lijkt 3-2 zwaar, maar we waren veel beter dan Everton."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner