05.03.2017 21:18

Faber tevreden: "Laat dit de norm zijn"

FC Groningen-trainer Ernest Faber was heel blij met het punt dat zijn ploeg zondagmiddag pakte tegen Ajax (1-1). Faber zag een sterke teamprestatie en hoopt dat Groningen de komende wedstrijden hetzelfde niveau haalt.

Na een blunder van André Onana pakte de thuisploeg de voorsprong via Bryan Linssen, waarna Davy Klaassen tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker zorgde. "We hebben goed gespeeld, naar onze capaciteiten en mogelijkheden. Tegen een toch technisch vaardig Ajax hoop je dat je zelf kansen kunt creëren. Bij de 1-0 van Linssen hadden we het geluk dat de scheidsrechter er geen overtreding in zag. Het werd ook wel een keer tijd dat het geluk weer eens aan onze kant was", aldus de trainer op de clubsite.

"We zijn vandaag heel trots op de teamprestatie en we hebben een belangrijke speler als bijvoorbeeld Lasse Schöne geneutraliseerd. Dat soort zaken zijn heel belangrijk om de punten te kunnen pakken. We hebben weer een punt behaald in onze jacht op de play-offs. Laat de wedstrijd van vandaag de norm zijn voor de komende weken, waarin we op jacht gaan naar de volgende overwinning."

Tom Hiariej vocht felle duels uit op het middenveld tegen de Ajacieden, maar de instelling van de ploeg sprak hem heel erg aan. "We hadden afgesproken om er volle bak op te gaan. Dat was zeker in de eerste helft te zien en was mooi. De tweede helft moesten we iets meer achteruit en werd het wat verdedigender. Dat komt mede omdat Ajax natuurlijk gewoon kwaliteit heeft. Het is wel jammer dat de tegengoal uiteindelijk nog viel."

"Ik denk dat we over het algemeen tevreden mogen zijn met een punt. Als alles meezat, zat er misschien een winst in, maar je moet ook reëel zijn." Na de remise staat Groningen nog altijd op de tiende plaats. De gewilde play-offs, vanaf plaats acht, zijn nog acht punten verwijderd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner