05.03.2017 21:35

Van den Brom irriteert zich aan instelling AZ

Trainers John van den Brom (l.) en Mitchell van der Gaag (r.) blikken terug op het duel tussen AZ en Excelsior. (05-03-2017)
Trainers John van den Brom (l.) en Mitchell van der Gaag (r.) blikken terug op het duel tussen AZ en Excelsior. (05-03-2017)

Na het bereiken van de bekerfinale donderdagavond, liet AZ zondagmiddag niet zien dat het goed in haar vel zit. In de thuiswedstrijd tegen Excelsior werd teleurstellend gelijk gespeeld en trainer John van den Brom was niet tevreden.

Via Dabney Dos Santos kwam AZ in de eerste helft op voorsprong, maar Mike van Duinen zette na rust de eindstand op het scorebord. De wedstrijd kon beide kanten op, maar de Alkmaarders mochten niet klagen met een punt. Van den Brom vond de instelling van zijn ploeg niet goed.

"Vandaag zijn we niet eens in staat geweest om veel kansen te creëren in een thuiswedstrijd. Er zijn twee dingen die mij irriteren. We zijn niet in staat een vervolg te geven aan donderdag en we schotelen de mensen hier iets voor wat we niet willen. Daar zijn we al een tijdje niet tot in staat."

"We geven ons over en toe aan het tempo van een wedstrijd als deze. Dan word je nog geholpen met een goal en kom je op voorsprong en wil je doorpakken. Maar het tegenovergestelde gebeurde. Dan komt vermoeidheid blablabla, ik ken de excuses allemaal. Maar ik zie dat niet als excuus", aldus de trainer tegen de NOS.

Excelsior had voor aanvang van de wedstrijd waarschijnlijk getekend voor een punt, maar gezien het spelbeeld had er misschien meer ingezeten. Trainer Mitchell van der Gaag hield een dubbel gevoel over aan het duel. "Het is een punt erbij en dat is in onze situatie altijd belangrijk. Je mag me feliciteren met een punt, maar op basis van de wedstrijd hebben we twee punten verloren. In de tweede helft is er maar een ploeg die speelt en dat was Excelsior."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner