05.03.2017 21:55

Guardiola: "Chelsea is bijna niet te stoppen"

De overwinning op Sunderland (0-2), betekende de vierde zege op rij voor Manchester City in de Premier League. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt acht punten, maar manager Pep Guardiola maakt zich geen illusies.

"Het is jammer dat de achterstand op Chelsea zo groot is. We staan zo ver achter ze, omdat ze bijna niet te stoppen zijn", aldus Guardiola tegen de BBC. "We zitten nu in een positie dat als we verliezen meteen afhaken en bij winst in positie blijven. Iedereen weet dat als we de volgende wedstrijd in de Premier League, de FA Cup of de Champions League niet winnen, het voorbij is."

Er staan belangrijke wegen voor de boeg voor City. In de achtste finales van de Champions League verdedigt de ploeg een 5-3 voorsprong tegen AS Monaco, terwijl Middlesbrough de tegenstander is in de kwartfinale van de FA Cup. In de Premier League wachten Liverpool, Chelsea en Arsenal in een opeenvolgende weken. Guardiola kijkt de wedstrijden met vertrouwen tegemoet. "Ik heb het gevoel dat we goed spelen en daarom zijn de resultaten ook goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner