05.03.2017 23:06

Monaco alleen aan kop dankzij achttienjarige

Kylian Mbappé was zondagavond de grote man bij de thuiswedstrijd van AS Monaco tegen FC Nantes: 4-0. De achttienjarige aanvaller maakte twee doelpunten en tilde zijn seizoenstotaal naar negen treffers.

De Fransman komt uit de eigen opleiding en beleeft dit seizoen zijn absolute doorbraak. Trainer Leonardo Jardim doet geregeld een beroep op de tiener, wat hij tegen Nantes al na vier minuten uitbetaalde. Uit de kluts schoot hij de bal door de benen van doelman Maxime Dupé, wat een snel openingsdoelpunt opleverde.

Vlak voor- en vlak na rust sloeg Monaco nogmaals toe. Valère Germain schoot raak en opnieuw Mbappé kopte de beslissing tegen de touwen. Monaco nam vervolgens gas terug en zag alleen Fabinho nog op het scorebord verschijnen. Hij schoot via een strafschop de eindstand tegen de touwen: 4-0.

Door de zege staat Monaco weer drie punten voor op Paris Saint-Germain en OGC Nice. Het doelsaldo van PSG is iets beter dan dat van Nice, waardoor de Parijzenaars op de tweede plaats staan. Monaco heeft door de zege weer wat lucht, maar het blijft ongekend spannend in de top van de Ligue 1.