06.03.2017 09:10

Van Hanegem: "Dit moet een wake-up call zijn"

Dirk Kuyt geeft instructies aan zijn ploeggenoten in de hoop de achterstand bij Sparta om te buigen. (05-03-2017)
Dirk Kuyt geeft instructies aan zijn ploeggenoten in de hoop de achterstand bij Sparta om te buigen. (05-03-2017)

Feyenoord ging zondag onderuit op Het Kasteel. Willem van Hanegem was niet verrast door het slechte optreden van de koploper. Het clubicoon voorspelt twee lange maanden voor de supporters.

"Dat het gisteren op Het Kasteel misging met Feyenoord, was iets waarvan ik al langer dacht dat het zou kunnen gebeuren", begint Van Hanegem zijn column in het Algemeen Dagblad. "Eigenlijk is het na de winterstop te vaak ondermaats wat Feyenoord laat zien, zeker als er niet in eigen stadion wordt gespeeld. Roda JC uit, ADO Den Haag uit en nu Sparta uit, het was gewoon keer op keer heel erg matig."

Met nog negen wedstrijden op het programma neemt de druk toe op de Rotterdamse club. "Het zal geen verrassing zijn dat ik heel veel aanhangers van Feyenoord ken. En dat ik dus precies weet met hoeveel zenuwen en stress die mensen al wekenlang de titelstrijd in de eredivisie volgen. Dit is echt dé kans voor Feyenoord om eindelijk weer eens kampioen te worden, maar eigenlijk houden al die supporters al een tijdje rekening met het feit dat het ergens onderweg nog zal misgaan. Zoals ze bij Ajax juist denken dat het nog wel in orde komt."

En ook Van Hanegem is nog niet zeker van het feestje in mei op de Coolsingel. "Als ik zie dat Jan-Arie van der Heijden of Terence Kongolo bij kopspecialist Mathias Pogba staat en niet Eric Botteghin, dan schrik ik. Dit moet een wake-up call zijn voor Feyenoord. Is het dat niet, dan worden het nog twee heel lange maanden voor de trouwe, maar nu zo bloednerveuze aanhang van de club", besluit de oud-Feyenoorder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner