06.03.2017 11:40

Bazoer vindt zijn weg bij VfL Wolfsburg

Riechedly Bazoer verliet Ajax in de winter om bij VfL Wolfsburg weer aan spelen toe te komen. De middenvelder kwam bij een worstelende club terecht waar sinds kort Nederlander Andries Jonker voor de groep staat.

Die trainerswisseling heeft tot nu toe niet verkeerd uitgepakt voor Bazoer. Afgelopen weekend stond hij in de basis tegen FSV Mainz (1-1). "Ik heb na zijn aanstelling heel goed met Andries Jonker gesproken", laat de oud-Ajacied weten in gesprek met De Telegraaf.

Het was even wennen voor Bazoer in Duitsland: "Ik volg Duitse les en moet me aanpassen aan het spel in de Bundesliga. Het niveau is vele malen hoger. Een balletje aannemen en rustig om me heen kijken, is er echt niet meer bij. Dit half jaar is acclimatiseren. Volgend seizoen moet mijn jaar worden"

Er is nog iets wat hem opvalt bij VfL Wolfsburg. Bij de Duitse club wordt hij nog gezien als 'jongen'. "Hoe gek het misschien ook klinkt: twintig jaar oud zijn, is in Duitsland iets anders dan een twintigjarige zijn in Nederland. Hier word ik nog gezien als jongen en bij Ajax was ik met meer dan 70 officiële duels al een ervaren speler."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner