06.03.2017 13:34

Groen licht voor verbouwing stadion Chelsea

Vanaf het seizoen 2021/2022 is het de bedoeling dat Chelsea haar wedstrijden afwerkt in een groter stadion. De politiek in Londen is akkoord gegaan met de verbouwplannen van de club, waardoor het project kan starten. De capaciteit wordt met een kleine twintigduizend toeschouwers vergroot, naar zestigduizend in totaal.

Aan het begin van 2017 kreeg de huidige koploper van de Premier League al de bouwvergunningen, maar het wachten was op een akkoord vanuit de politiek, met name van de burgemeester van Londen. Sadiq Khan gaf zijn jawoord, waardoor de verbouwing opgestart kan worden. Met het project is naar verluidt een kleine zeshonderd miljoen euro mee gemoeid.

De club is al langer bezig met plannen om de capaciteit van Stamford Bridge te verhogen. Ajax en Feyenoord hebben momenteel bijvoorbeeld een groter stadion. De werkzaamheden in Londen duren volgens de planning drie seizoenen, het lijkt waarschijnlijk dat Chelsea in die periode de wedstrijden afwerkt op Wembley. Eerder deed Tottenham Hotspur dit ook, toen White Hart Lane werd verbouwd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner