06.03.2017 14:44

Wijnaldum ziet top vier als realistisch doel

Georginio Wijnaldum juicht intens als hij Liverpool op 1-1 zet tegen koploper Chelsea. (31-01-2017)
Georginio Wijnaldum juicht intens als hij Liverpool op 1-1 zet tegen koploper Chelsea. (31-01-2017)

Met Chelsea lijkt Engeland al een aanstaande landskampioen te hebben, maar onder de koploper van de Premier League is een razend spannende strijd gaande. Georginio Wijnaldum voelt dat hij met Liverpool in de top vier kan eindigen.

Deze vierde plek is belangrijk in Engeland, aangezien dit de laatste positie op de ranglijst is die recht geeft op Champions League-voetbal. De nummers één tot en met drie zijn zeker van de groepsfase, de nummer vier gaat de play-offs voor het kampioenenbal in. Liverpool zette afgelopen weekend een grote stap richting voetbal op het hoogste niveau van Europa.

Het won met 3-1 van Arsenal, waardoor het nu op de vierde plek van de Premier League staat. "Het heeft allemaal met druk te maken", kijkt Wijnaldum in de Britse media naar de goede prestaties en de bijbehorende druk in topwedstrijden. "Die voel je meer in de topduels en daarin presteren we juist goed."

"We moeten de komende elf duels minder wisselvallig presteren, dan eindigen we in de top vier", stelt de Nederlander, die scoorde tegen Arsenal. Liverpool speelde in het seizoen 2014/2015 voor het laatst in de Champions League, de campagne draaide toen met uitschakeling in de groepsfase uit op een teleurstelling.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner