06.03.2017 15:46

Inzetbaarheid Bruma wordt race tegen klok

Het is maar de vraag of Jeffrey Bruma op tijd fit is voor de interlandperiode met het Nederlands elftal. De mandekker van VfL Wolfsburg ligt drie tot vier weken uit de roulatie met een knieblessure. Dit meldt de Duitse club maandagmiddag.

Bruma viel in de wedstrijd tegen 1. FSV Mainz 05 in het laatste kwartier uit. Hij kwam na het ontwijken van een tackle ongelukkig neer en liep schade op aan de knieband. De diagnose van zijn werkgever is een herstelperiode van drie tot vier weken, waardoor de aankomende interlands met Oranje serieus in gevaar komen.

Het Nederlands elftal speelt eind maart twee interlands, tegen Bulgarije in de WK-kwalificatie en een oefeninterland tegen Italië. De belangrijke wedstrijd tegen Bulgarije staat 25 maart al op de agenda, waardoor het hoogstens onzeker is of Bruma in actie kan komen. Normaal gesproken is de mandekker basisspeler in het basiselftal van bondscoach Danny Blind.

Blind heeft sowieso problemen achterin, aangezien ook Virgil van Dijk langdurig uit de roulatie ligt, terwijl Bruno Martins Indi afgelopen weekend ook afhaakte met een blessure. De herstelperiode van laatstgenoemde is nog niet bekend.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner