06.03.2017 19:26

Leonardo voor 11 maart speler FC Eindhoven

Het duurt niet meer lang voordat FC Eindhoven in Leonardo een gewenste versterking aan de selectie kan toevoegen. Via een inburgeringscursus proberen de Brabanders dit nu al enkele maanden voor elkaar te krijgen.

Als Braziliaan, en dus een speler van buiten de Europese Unie, was Leonardo veel te duur voor FC Eindhoven, maar omdat de voetballer in het verleden erg lang actief was in de Nederlandse voetballerij, komt hij in aanmerking voor een Nederlands paspoort. In dat geval kan FC Eindhoven een lager salaris bieden aan de aanvaller, die in zijn carrière speelde voor clubs als Ajax, Feyenoord en NAC Breda.

Volgens het Eindhovens Dagblad is Leonardo bezig met de laatste fase van het compleet maken van zijn dossier, waarna de aanvraag voor het paspoort kan worden afgerond. Op dat moment kan FC Eindhoven in actie komen, om Leonardo nog voor zaterdag 11 maart vast te leggen. Volgens het medium is de vrijdag ervoor de laatste dag waarop een speler aangemeld kan worden bij de KNVB.

Leonardo traint al het hele seizoen mee bij FC Eindhoven, hij werkte bij twee buitenlandse clubs al samen met Ricardo Moniz, de huidige trainer van FC Eindhoven. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner