07.03.2017 16:02

Napoli haalt opgelucht adem, Mertens is fit

Dries Mertens is fit genoeg om te spelen voor SSC Napoli in de return van de achtste finale van de Champions League. Dinsdagavond neemt de ploeg het op tegen Real Madrid en moet het een 3-1 achterstand wegwerken.

Tegen AS Roma was Mertens met twee treffers bijzonder belangrijk. Toch hield men het hart vast toen de Belgische aanvaller aan het einde van de wedstrijd met een lichte blessure naar de kant moest. Het was onduidelijk of hij fit zou geraken voor het duel met De Koninklijke, maar trainer Maurizio Sarri had goed nieuws tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel. "Er is geen enkel fysiek probleem bij Mertens."

Toen Arkadiusz Milik eerder dit seizoen ernstig geblesseerd raakte, experimenteerde Sarri met Mertens in de spits. Dat bleek een groot succes, want de Belg reeg de doelpunten aaneen. Tijdens de laatste elf wedstrijden in de Serie A was Mertens al goed voor vijftien treffers. Met Mertens hoopt Sarri de Spanjaarden te kunnen vloeren. De Italiaan weet dat de druk groot is, maar toch is Real Madrid de te kloppen ploeg.

"Zij wonnen vorig seizoen de Champions League, dus zij zijn favoriet. Maar voor eigen publiek in Napels zijn we soms tot veel in staat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner