08.03.2017 10:15

Chapecoense wint bij internationale rentree

Het eerste internationale optreden van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense na de vliegramp waarbij vorig jaar negentien spelers omkwamen, is geëindigd in een overwinning. De ploeg versloeg dinsdag in de Copa Libertadores in een uitwedstrijd het Venezolaanse Atlético Zulia met 2-1.

De ploeg werd door de fans van de thuisclub met applaus begroet. Door de zege nam 'Chape' meteen de leiding in groep 7 in de Copa Libertadores. Eind november was de club betrokken bij een vliegtuigongeluk toen het op weg was naar het Colombiaanse Medellin voor het eerste duel in de finale van de Copa Sudaméricana. In totaal kwamen 71 mensen om, onder wie negentien spelers en 24 begeleiders van de Braziliaanse club. Het vliegtuig stortte kort voor de landing neer door gebrek aan brandstof. Drie spelers overleefden de crash.

De zege in Venezuela is een goede start voor de ploeg in het toernooi, dat gezien kan worden als de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Europese Champions League. Na de poulefase, die gelijk is aan die in het Europese miljoenenbal, gaan in mei de bovenste twee in de groep door naar de knock-outfase.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner