08.03.2017 10:46

Tuchel verheugt zich op returnwedstrijd

Borussia Dortmund staat woensdagavond voor de taak om in het eigen Signal Iduna Park een achterstand van 1-0 op Sporting Lissabon goed te maken. Trainer Thomas Tuchel heeft er zin in.

De zege op de Portugezen is nodig om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. "De lichtmasten staan aan, alle mensen zijn klaar om ons te ondersteunen. Het is aan ons om aan te vallen en doelpunten te maken", klinkt het strijdbaar op de clubwebsite van de geelzwarten. "We hebben het gevoel dat het ons lukt, dat het moment juist is. We voelen de teamspirit, weten dat we veel kunnen scoren. Daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat dit een avond wordt die men zich met plezier al herinneren", aldus Tuchel.

Onder meer door een gemiste penalty van Pierre-Emerick Aubameyang werd het in Lissabon 1-0 voor Sporting. Het wordt daardoor nog een hele kluif voor de Duitsers om voor de vierde keer in vijf seizoenen een Europese kwartfinale te bereiken. De opdracht zal zwaarder worden omdat smaakmaker Marco Reus met een blessure verstek moet laten gaan. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner