08.03.2017 14:43

Triest einde voetballoopbaan Fritz dreigt

Voor voormalig Duits international Clemens Fritz dreigt een treurig einde van zijn loopbaan. De 36-jarige verdediger van Werder Bremen heeft zaterdag in het competitieduel met Darmstadt een enkelblessure opgelopen die hem mogelijk de rest van het seizoen kost. Dat meldde zijn club woensdag nadat de aanvoerder was geopereerd. "Zijn seizoen is waarschijnlijk beëindigd, we moeten ervan uit gaan dat hij drie maanden nodig heeft voor herstel", liet technisch directeur Frank Baumann weten.

Dat zou extra sneu zijn omdat Fritz onlangs aankondigde na dit seizoen te willen stoppen met voetballen. Dat voornemen had hij een jaar geleden ook, maar toen verlengde de 22-voudig international zijn contract bij Werder alsnog met een jaar. "We hebben het er nog niet over gehad'', verklaarde Baumann. "Hij moet nu even bijkomen en dan gaan we in alle rust de toekomst bespreken."

Fritz mag met recht een clublegende heten bij Werder Bremen. Hij stapte in de zomer van 2006 van Bayer Leverkusen over naar de gevallen grootmacht uit Noord-Duitsland en groeide uit tot een onmisbare schakel in de ploeg. Hoogtepunt was het jaar 2009, toen Werder de UEFA Cup-finale bereikte en ook de DFB-Pokal won.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner