08.03.2017 14:33

Vanhaezebrouck optimistisch voor onderonsje

KAA Gent stuit donderdagavond in een heuse Belgische derby op KRC Genk in de achtste finale van de Europa League. Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck is goedgemutst tijdens zijn vooruitblik.

Hij begon door grappend te stellen dat het goed was dat er iemand van de UEFA aanwezig was, omdat het anders geen verschil zou betekenen met normale wedstrijden en ging daarna ernstiger op de wedstrijd in. “De thuiswedstrijd is niet zo gek, die voelt hetzelfde als normaal, maar het wordt volgende week wel gek om voor een Europese uitwedstrijd de bus naar Genk te moeten pakken”, aldus de flamboyante coach. De beide steden liggen zo’n 150 kilometer uiteen.

Desgevraagd antwoordde Vanhaezebrouck dat hij het, mits de loting gunstig zou zijn, best mogelijk achtte dat een Belgische ploeg de finale van het toernooi zou bereiken. Door deze ontmoeting staat er sowieso één team uit België in de kwartfinale, terwijl ook RSC Anderlecht nog in de race is. De Brusselse formatie moet met APOEL Nicosia zien af te rekenen. Onze zuiderburen doen het dit jaar sowieso buitengewoon goed in Europa, in de vorige ronde werden bijvoorbeeld Tottenham Hotspur en Zenit St. Petersburg reeds aan de Belgische zegekar gebonden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner