08.03.2017 15:37

Ajax start met Kluivert en Eiting in Madrid

Justin Kluivert maakt zijn competitiedebuut voor Ajax in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. (15-01-2017)
Justin Kluivert maakt zijn competitiedebuut voor Ajax in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. (15-01-2017)

In een poging de halve finales van de Youth League te bereiken, doet Ajax A1-trainer Aron Winter een beroep op Justin Kluivert en Carel Eiting. Beide spelers debuteerden al in het eerste, maar moeten de talenten op weg helpen tegen de leeftijdsgenoten van Real Madrid.

Naast Kluivert en Eiting, die de aanvoerdersband zal dragen, is ook Deyovaisio Zeefuik naar Ajax Onder 19 gehaald. De verdediger speelt doorgaans zijn wedstrijden voor Jong Ajax, maar werd wel telkens voor de Youth League opgeroepen. Matthijs de Ligt is met het eerste elftal in Kopenhagen en zijn plaats in de defensie wordt overgenomen door Boy Kemper. Voorin moet Kaj Sierhuis, de topscorer van de Youth League, voor de doelpunten zorgen.

Guti, trainer van Real Madrid O19, doet in de thuiswedstrijd geen beroep op de Nederlander Mink Peeters. De middenvelder maakte in 2014 de overstap van Amsterdam naar Madrid, maar zal zijn voormalige ploeggenoten niet bij de aftrap tegenkomen. In de achtste finales speelde Peeters nog een cruciale rol door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen tegen AS Monaco (4-3).

De wedstrijd start om 16.00 uur en wordt gespeeld in het Estadio Alfredo Di Stéfano, vernoemd naar de Madrileense clublegende. De wedstrijd is hier LIVE te volgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner