08.03.2017 20:43

Real Madrid pakt clubrecord in kampioenenbal

Real Madrid plaatste zich dinsdagavond niet alleen voor de kwartfinale ten koste van SSC Napoli, door de overwinning in Italië (1-3) pakte de Koninklijke een clubrecord in de Champions League. De ploeg van trainer Zinédine Zidane is nu twaalf wedstrijden op rij ongeslagen op het hoogste voetbalniveau van Europa.

In het huidige seizoen speelde de Spaanse grootmacht acht wedstrijden, waarvan er vijf werden omgezet in winst. Afgelopen seizoen won Real Madrid haar elfde Champions League in de clubhistorie, in de laatste vier wedstrijden werd de ploeg niet verslagen. Hoogtepunt in dat seizoen was de kraker in de finale tegen stadsgenoot Atlético Madrid. 

De laatste nederlaag van Real Madrid in de Champions League dateert van begin april 2016, toen VfL Wolfsburg in de kwartfinales met 2-0 te sterk was voor de Madrilenen. In de returnwedstrijd stelden de Spanjaarden, via Cristiano Ronaldo, orde op zaken. De Portugese sterspeler was goed voor een hattrick: 3-0.

De huidige nummer twee van de Primera División kan in de kwartfinales van het huidige seizoen de reeks doorzetten. Op 17 maart wordt Real Madrid tijdens de loting gekoppeld aan de volgende tegenstander.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner