09.03.2017 15:15

Euro Club Index geeft Ajax wel kans in Europa

Volgens de Euro Club Index, de samensteller van de officiële clubranking, maakt Ajax relatief een aardige kans om de Europa League te winnen. Op basis van statistieken en cijfers zijn er slechts vier grotere kanshebbers op de titel.

De Amsterdammers staan inmiddels in de achtste finales van de Europa League en zijn in het huidige Europese seizoen nog ongeslagen. Volgens de ECI heeft de Eredivisionist een kans van ongeveer zeven procent om de eindzege te behalen in de Europa League. Tegenstander FC Kopenhagen wordt lager ingeschat, de Denen maken volgens de index net drie procent kans op de eindoverwinning.

Topfavoriet voor de titel is volgens de ECI Manchester United. De Engelse grootmacht staat ruim bovenaan met 23,9 procent kans op het winnen van de Europa League. De Engelsen worden gevolgd door AS Roma (16,6 procent), Borussia Mönchengladbach (8,1 procent) en Celta de Vigo (7,3 procent). Ajax trof de Spaanse ploeg in de groepsfase van de Europa League en won over twee wedstrijden met 5-4 van de club.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner