09.03.2017 16:32

Stuivenberg: "Eerder spannend in België"

In de top van de Eredivisie wordt met veel belangstelling gekeken naar de competitiestructuur van België. De Eerste Klasse gaat snel op in een kampioenspoule, wat volgens Albert Stuivenberg meer en sneller spanning geeft.

De Nederlander is sinds eind 2016 trainer van KRC Genk, nadat hij jarenlang de jeugd van Feyenoord en Nederland trainde. De eerste zes ploegen van de Belgische competitie strijden na afloop van de Eerste Klasse in een kampioenspoule om de landstitel. Dit systeem wordt al jaren gehanteerd bij onze zuiderburen en het lijkt succesvol te zijn. Zo heeft België drie ploegen in de achtste finale van de Europa League zitten, tegenover één Nederlandse deelnemer.

Met KRC Genk, KAA Gent en RSC Anderlecht is de kans op Belgisch succes groot, maar of de competitiestructuur daar mee te maken heeft, betwijfelt Stuivenberg vooralsnog. "Om dat op basis van één goed seizoen te concluderen, vind ik wat opportunistisch. De toekomst zal uitwijzen of dit structureel van aard is", stelt de Nederlander in gesprek met de NOS.

"De opzet van de Belgische competitie heeft tot gevolg dat het eerder spannend wordt. Elke wedstrijd word je weer uitgedaagd. Wij zijn nu bijvoorbeeld met vier ploegen in de race voor de belangrijke zesde plaats. Ik ervaar het nu voor het eerst, maar het geeft een heel andere spanning." De KNVB neigt ook naar het Belgische model, maar er is nog een lange weg te gaan voordat veranderingen definitief doorgevoerd worden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner