09.03.2017 19:30

"Conte weerstaat lokroep thuisland"

Antonio Conte zou op het punt staan zijn contract bij Chelsea open te breken naar een langere en lucratievere verbintenis. Dat meldt de Britse krant The Guardian donderdag.

De verbintenis van de Italiaan in Londen loopt nu tot 2019, maar dat wordt dus langer. Zijn salaris van zo’n 7,5 miljoen euro per jaar zal ook verhoogd worden. Het bericht zou een klap zijn voor Internazionale. Naar verluidt wilde de club uit Milaan een poging doen om de succescoach al na een seizoen in Engeland weer te verleiden tot een terugkeer naar zijn thuisland, maar als Conte zijn krabbel zet onder een langer verblijf op Stamford Bridge kan de club zijn naam voorlopig in ieder geval wegstrepen.

Om de club in de jacht op de landstitel niet te veel in opschudding te brengen, heeft het liberaal georiënteerde dagblad vernomen dat het wel eens tot het eind van het seizoen zou kunnen duren voordat de contractverlenging wereldkundig wordt gemaakt. Chelsea heeft met nog elf wedstrijden voor de boeg een marge van tien punten ten opzichte van de concurrentie voor het kampioenschap. Dit weekend speelt de club de bekerkraker op eigen veld tegen Manchester United. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner