09.03.2017 20:38

Koeman wil contract Barkley verlengd zien

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Er zal op korte termijn een begin worden gemaakt met de onderhandelingen om Ross Barkley langer aan Everton te binden. Dat heeft Everton-trainer Ronald Koeman donderdag aan Sky Sports verteld.

De in Liverpool geboren middenvelder heeft nog een overeenkomst tot medio 2018 en The Toffees willen graag met hem verder. “Ja, er staan gesprekken op de agenda, maar die zijn nog niet begonnen, denk ik. We hebben een paar spelers die nog maar een jaar bij ons onder contract staan, hij is er een van en we zullen er alles aan doen om hem langer bij ons te houden”, sprak de Nederlandse oefenmeester.

Eerder was de Zaandammer nog kritisch geweest op Barkley, die na een veelbelovend begin van zijn loopbaan met een vormcrisis kampte. Intussen heeft hij zijn goede spel weer herpakt en is hij een belangrijke schakel op het middenveld van Everton. The Blues staan zevende in de Premier League en als ze dat vast houden volstaat dat wellicht voor Europees voetbal. Zaterdag wacht op het eigen Goodison Park de belangrijke confrontatie met directe achtervolger West Bromwich Albion.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner