09.03.2017 23:00

Olympique Lyon heeft zich donderdag in de achtste finales van de Europa League tegen AS Roma teruggeknokt van een achterstand. De Fransen stonden in eigen stadion bij rust met 1-2 achter, maar wonnen uiteindelijk met 4-2. Met name de laatste treffer van Alexandre Lacazette was fenomenaal.

Nabil Fekir bracht Lyon in de 74e minuut op voorsprong (3-2). De aanvaller was drie minuten daarvoor in het veld gekomen. Fekir had in de vorige ronde tegen AZ, dat met 7-1 werd verslagen in Frankrijk, al drie keer gescoord. In blessuretijd maakte Lacazette de marge voor de Fransen nog groter. De Nederlander Memphis Depay is in Europese wedstrijden niet speelgerechtigd voor Lyon. Middenvelder Kevin Strootman deed bij AS Roma de hele wedstrijd mee.

Mouctar Diakhaby zette Lyon in de achtste minuut vanuit een vrije trap op voorsprong. Mohamed Salah maakte gelijk, en Federico Fazio bracht de Romeinen aan de leiding. Kort na de pauze zorgde Corentin Tolisso opnieuw voor evenwicht in de stand, waarna invaller Fekir met een fraaie actie en geplaatst schot de 3-2 maakte. De blijdschap in Lyon werd na de grandioze treffer van Lacazette nog groter.