10.03.2017 10:00

De 5 doelpuntrijkste Champions League-duels

Dado Prso
Dado Prso

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week de vijf meest doelpuntrijke wedstrijden uit de Champions League.

1: Borussia Dortmund - Legia Warschau (2016) > > 12 goals
Begin dit voetbaljaar maakten Borussia en Legia er een waar spektakel van. De Polen begonnen het duel uitstekend en leken te gaan stunten. Binnen tien minuten stond het namelijk 0-1 voor Legia door een treffer van Aleksandar Prijović. Toch was het al snel gedaan met de pret, want nog voor rust vielen er nog zes doelpunten. Vijf waren daarvan van de Duitsers. Na de onderbreking gingen de ploegen vrolijk verder, waardoor de score opliep naar een eindstand van 8-4. Een record sinds de overgang van Europa Cup I naar de Champions League.

2: AS Monaco - Deportivo La Coruña (2003) > > 11 goals
De Kroatische spits Dado Pršo was de grote man tijdens dit duel. De destijds jarige aanvaller scoorde tegen de Spanjaarden maar liefst vier treffers en staat daarmee hoog in de lijst van spelers die het vaakst scoorden tijdens een Champions League-duel. De elf treffers werden niet eerlijk verdeeld, want Monaco wist er acht te scoren. Van de drie Spaanse treffers kwamen er twee van de voet van de Spaanse cultheld Diego Tristán. De Franse ploeg wist overigens dat seizoen de finale te bereiken. Echter, het FC Porto van José Mourinho was destijds met 3-0 te sterk.

3: Villarreal CF - Aalborg BK (2008) > > 9 goals
In Groep E maakten Villarreal en Aalborg er een waar spektakel van. Hoewel het lange tijd gelijk opging, waren de Spanjaarden aan het einde van de rit te sterk voor de Denen. Met rust stond het nog 2-2 met onder meer een treffer van de latere FC Groningen-middenvelder Thomas Enevoldsen, maar na de onderbreking werd het verschil gemaakt. De hattrick van de grote spits Llorente speelde hierin een grote rol.  Een kleine tien minuten voor tijd besliste hij het duel: 6-3.

4: Olympique Lyon - Werder Bremen (2005) > > 9 goals
In de tijd dat zowel Lyon als Werder Bremen nog Europees aansprekende ploegen waren, legden de ploegen een spektakelstuk op de mat begin 2005. Nadat de Fransen tijdens de heenwedstrijd al met 3-0 wonnen, was het een paar weken later in Stade Gerland veel te sterk voor de Duitsers. Sylvain Wiltord, lange tijd een gevreesde aanvaller van Arsenal, was de held van de thuisploeg. De vleugelspits scoorde namelijk een hattrick tijdens het 7-2 gewonnen duel.

5: Paris Saint-Germain - Rosenborg BK (2000) > > 9 goals
7-2 werd het ook tijdens de wedstrijd uit de eerste poulefase van de Champions League in het jaar 2000/2001 tussen PSG en Rosenborg. Het was in de tijd dat de Franse ploeg nog niet tot de Europese elite behoorde. Toch sprankelde dat team met enige regelmaat. Dat deed het ook begin dit millennium tegen de Noren. Grote man in de selectie van de Parijzenaars was huidige staflid van Roda JC Nicolas Anelka. De 53-voudig international scoorde die wedstrijd twee keer.