10.03.2017 09:00

De Ligt erg kritisch: "Mijn fout, geen excuses"

Duel!
Duel!

Matthijs trekt het boetekleed aan nadat Andreas Cornelius scoorde namens FC Kopenhagen in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Europa League. De lange spits torende boven torende boven de centrale verdediger uit en knikte de 2-1 binnen.

Door een schorsing bij Davinson Sánchez stelde Peter Bosz de jongeling op, die het doelpunt reconstrueerde. "Hij stond achter mij, maar de bal was zó lang onderweg. Ik wachtte tot ik kon springen, maar hij springt eerder en kleunt erin. Het is een fout van mij", stelt de zeventienjarige De Ligt vlak na het duel in gesprek met RTL.

"Het is een één-op-één-situatie. Dan moet je het duel winnen en dat heb ik niet gedaan. Kan gebeuren? Nou, op zo'n moment zijn er geen excuses. Of hij nou groot of klein is, ik moet 'm winnen", vervolgt de mandekker. De Ligt speelde een aardige wedstrijd, maar zelf kon hij daar geen waarde aan geven. "Geen idee hoe ik gespeeld heb. Dat heb ik in het veld niet echt door."

Volgende week donderdag is de return in de Amsterdam Arena. Ajax moet dan een 2-1 achterstand zien weg te werken. In het verleden speelden de Amsterdammers tweemaal eerder een tweeluik tegen FC Kopenhagen. Beide keren (2001 en 2006) eindigde dat in het voordeel voor de Deense ploeg.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner