10.03.2017 09:21

Solbakken: "Fouten bij de treffer van Dolberg"

Amsterdamse vreugde
Amsterdamse vreugde

Ståle Solbakken zag FC Kopenhagen uitstekend uit de startblokken komen tegen Ajax. Tijdens de heenwedstrijd van de achtste finales schoot Rasmus Falk binnen één minuut zijn ploeg op voorsprong. De Noorse oefenmeester zag vervolgens hoe Kasper Dolberg gelijk maakte, maar over de totstandkoming van dat doelpunt was hij niet tevreden.

"Er gingen verschrikkelijke fouten aan de treffer van Kasper Dolberg vooraf", stelt Solbakken op de officiële website van de FC Kopenhagen. "We hebben wel honderd van dergelijke aanvallen van Ajax bestudeerd. Verschillende spelers van ons stonden opeens uit positie, Dolberg had nooit mogen scoren op die manier." Davy Klaassen mocht vrij voorzetten en op vijf meter van de goal tikte Dolberg de bal acrobatisch tegen de touwen.

Solbakken zag dat zijn ploeg al binnen de minuut scoorde, maar baalde dat die voorsprong niet werd verdedigd. "Helaas leverde onze sterke openingsfase niet nóg meer op. Na verloop van tijd kwam Ajax beter in de wedstrijd, al kregen wij zo nu en dan ook nog kansen. Aan het begin van de tweede helft speelden we matig. Gelukkig maakten we nog een mooie goal en kwamen we weer in het ritme. Alles bij elkaar opgeteld is 2-1 een eerlijk resultaat, 3-1 zou te veel van het goede zijn geweest."

Al negentien wedstrijden op rij heeft FC Kopenhagen niet verloren. Middenvelder Youssef Toutouh meent daarom dat zijn ploeg vol voor de winst moet gaan tijdens de return in Amsterdam. "We zouden met een gelijkspel genoegen kunnen nemen, maar waarom zouden we dat doen? We kunnen daar óók winnen. Ajax dwong weinig kansen af, terwijl we zelf genoeg mogelijkheden creëerden."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner