10.03.2017 11:06

Klaassen neemt het op voor niet fitte Ziyech

Davy Klaassen uit zijn onvrede na een beslissing van scheidsrechter Artur Soares Dias.
Davy Klaassen uit zijn onvrede na een beslissing van scheidsrechter Artur Soares Dias.

Davy Klaassen had lovende woorden over voor Hakim Ziyech. De Marokkaanse middenvelder gaf vlak voor het duel met FC Kopenhagen (2-1 verlies) bij Peter Bosz aan liever niet te willen spelen, omdat hij zich niet lekker voelde.

"Ik vind het heel goed dat Hakim naar de trainer ging en zei dat hij zich niet lekker voelde. Dat kan ik alleen maar waarderen als je dat kunt aangeven", stelde aanvoerder Klaassen in gesprek met De Telegraaf. "Het is niet zo dat hij niet wilde spelen en 'lekker op de bank ging zitten'." Klaassen, die door een gele kaart geschorst is voor de volgende return, zag dat Ziyech een beslissing nam in het belang van het elftal.

"De laatste weken merkte je dat hij heel erg aan het werken was en niet meer echt in zijn kwaliteit kwam. Het is een heel eerlijke uitspraak en Hakim is geen wegloper." Een klein kwartier voor tijd moest de Marokkaan toch opdraven, als invaller van Donny van de Beek. Ook met de invalbeurt van Ziyech kon Ajax geen potten breken, waardoor het verloor met 2-1. Volgende week donderdag is in Amsterdam de return.

In zeven Europa League-wedstrijden scoorde de creatieve middenvelder tweemaal (beide keren tegen Celta de Vigo) dit seizoen. Tijdens de uitwedstrijd tegen Panathinaikos werd Ziyech met twee gele kaarten van het veld gestuurd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner