10.03.2017 12:16

Payet onthult reden: "Té defensief systeem"

Dimitri Payet maakte heel West Ham United ongelukkig door een breuk te forceren. De tot dan toe populaire Franse middenvelder heeft inmiddels bekendgemaakt waarom hij West Ham United wilde verlaten. Voor het defensieve spel van de Engelse ploeg baarde hem zorgen.

"Ik had geen behoefte om in de onderste regionen van de Premier League te spelen", vertelt de creatieveling in gesprek met het Franse L'Équipe. Payet was het seizoen ervoor overgekomen van Olympique Marseille en excelleerde met zijn spel en negen treffers in zijn debuutjaar in de Engelse competitie. Bovendien deed West Ham het uitstekend door op de zevende plaats te eindigen. Na een formidabel Europees Kampioenschap in eigen land, wilde Payet niet langer deelnemen in de teloorgang van de The Hammers en dus verhuisde hij terug naar Marseille.

Vooral de tachtische instelling van West Ham strookte niet bij zijn eigen filosofie. "Het defensieve systeem waarin we speelden gaf mij geen enkele voldoening", vervolgt de middenvelder. "Met de 5-4-1 voor ons strafschopgebied had ik eigenlijk alle vrijheid moeten krijgen, maar dat gebeurde niet. Het is lastig uit te leggen, maar ik was enorm kwaad." Payet vindt zelf dat hij nooit de kantjes ervan heeft gelopen en miste waardering in Londen. 

"Ik heb elke wedstrijd kei- en keihard gewerkt, zonder dat ik daar voldoening voor terug kreeg." Bovendien hekelde hij de mentaliteit van enkele ploeggenoten: "We wonnen thuis met 1-0 van Hull, maar de tegenstander schoot vier keer op de paal. Na de wedstrijd zag ik alleen maar blije gezichten in de kleedkamer, maar onze man van de wedstrijd was de paal! Vanaf dat moment wist ik dat ik me daar niet meer kon ontwikkelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner