10.03.2017 13:54

VIDEO: Hazard maakt Doelpunt van de Maand

Eden Hazard (l.) kan juichen na een prachtige solo. Petr Čech en Laurent Koscielny blijven verslagen achter, terwijl Diego Costa (r.) het feestje mee wil vieren. (04-02-2017)
Eden Hazard (l.) kan juichen na een prachtige solo. Petr Čech en Laurent Koscielny blijven verslagen achter, terwijl Diego Costa (r.) het feestje mee wil vieren. (04-02-2017)

De memorabele solo van Eden Hazard tegen Arsenal is verkozen tot het Doelpunt van de Maand februari in de Premier League. De Belg dribbelde vanaf eigen helft en schoot vervolgens raak achter doelman Petr Čech.

De aanval op de koppositie werd door Chelsea feilloos afgeslagen. Mede dankzij de fenomenale slalom van Hazard werd het 3-1 op Stamford Bridge. Hij maakte die middag zijn tiende doelpunt van het seizoen, inmiddels staat de treffer al op elf. Na een matig 2015/2016 (vijf doelpunten), heeft de 26-jarige Hazard zijn topvorm onder manager Antonio Conte weer volledig hervonden.

"Het is altijd bijzonder om een mooi doelpunt tegen Arsenal te maken op Stamford Bridge. Ik weet nog niet wat ik met deze prijs ga doen. Het is altijd goed om prijzen te winnen, maar ik denk dat ik een groter huis ervoor moet gaan kopen", grapt Hazard tegen Chelsea TV.

Het doelpunt van Hazard bleef in de verkiezing boven Danny Drinkwater en Robbie Brady. Drinkwater, middenvelder van Leicester City, volleerde van buiten het strafschopgebied strak in de hoek tegen Liverpool (3-1). Namens Burnley deed Brady Chelsea veel pijn door een vrije trap in de kruising te krullen (1-1). Voor beide spelers was het hun eerste en enige doelpunt van het seizoen.

Bekijk hier de beelden van het mooiste doelpunt van de maand februari:

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner